Kevyet jalat - autuas mieli

vko 15 Hyvää Pääsiäistä !

Jalkojenhemmotteluhetki yhdelle, kahdelle tai koko perheelle

Olethan varannut henkeä kohden jalkakylpyvadin, 2 rkl merisuolaa, jalkapyyhkeen, jalkavoidetta, viltin ja somisteet (ja mkäli haluat kylpyyn tuoksua, kuivayrtit tai tuoksuvaahtoa tai tuoksuöljyä)

LUE ENSIN KUINKA TEET VALMISTELUT JA RAKENNAT OMAN HEMMOTTELUKEITAAN (jäljempänä)

1. Jos käytät kylpyyn luonnon yrttejä, hauduta niitä kuumassa vedessä 30 min ja lisää joukkoon merisuola sekä viileää vettä niin että saat sopivan lämpöisen jalkakylvyn. Jos käytät tuoksuvaa jalkakylpyvaahtoa tai tuoksuöljyä, sekoita sopivan tuntuinen jalkakylpyvesi ilman haudutusta ja lisää joukkoon merisuola.

2. Istu mukavasti nojatuolille ja laita jalat lämpimään jalkakylpyveteen. Varmista että sinulla on tarpeeksi lämmin, laita tarvittaessa viltti vielä ympärille.

3. Mitkä ovat ensimmäiset aistimuksesi; miltä tilassa näyttää ja tuoksuu, mitä kuulet ? Mikä on tunnelma ?  Huomaatko kuinka lämpö kietoo sinut syleilyysi.

4. Laita silmät kiinni, hengittele syvään ja laske hartiat ja käsivarret rennoksi. Tunne kuinka rauha laskee yllesi, viivy hetkessä.

5. Rauhaisan kylvettelyn, 10 - 15 minuutin jälkeen nosta jalat kylpyvadista, kuivaa jalat varvasvälit mukaan lukien ja hankaa froteepyyhkeen reunalla jalkapohjien ja kantapäiden kovettumia (et oikeasti tarvitse tähän järeämpiä välineitä, tällä menetelmällä jaloista lähtee kerrallaan tarvittava määrä kuivaa ihosolukkoa ja kovettumia). 

6. Desinfioi jalat jalkadesillä

7. Lopuksi voitele jalat ja pohkeet ja painele hieroen jalkapohjia hellävaraisesti, myös kantapäät. Hengitä vielä pari kertaa syvään ja huomaa kuinka ihanan autuas voi mieli nyt olla, puhtain hoidetuin jaloin.

* Jos teet tämän parisi kanssa tai koko perheen voimin, voitte tehdä harjoituksen myös siten että teette jalkojen voitelun ja jalkapohjien käsittelyn toisillenne vuoronperään. 

Jaloista nousee hyvä ja lämmin olo koko keholle. Kun jalat voi hyvin koko keho voi hyvin. Ennen harjoitusta, rakennetaan hemmottelupiste sellaiseen kodin tai mökin paikkaan joka olisi rauhallinen ja suojaisa. Vai haluatko rauhoittaa tilan hetkeksi ja käyttää sen pieneen hemmotteluhetkeen vaikkapa olohuoneessa takkatulien äärellä ?


Näin rakennan hemmottelukeitaan omaan kotiin/mökkiin


1. VALAISTUS  Saatko tunnelmavalaistuksen huoneeseen ? Olisi tärkeää muuntaa tila erilaiseksi kuin mitä se on yleensä, ja hämy valo tai miltei pelkkä kynttilänvalo on äärimmäisen rauhoittava elementti joka alitajuisesti antaa meille luvan lepoon ja ajattomuuteen. Kokeile rohkeasti, silmä tottuu pian vaikka alussa voi tuntua että valoa on liian vähän. Nyt voi olla hyvä vuodenaika tehdä tämä illalla päivän päätteeksi kun luonnonvalokin vähenee tilasta.

2. ÄÄNET Haluaisitko rentoutua täydessä hiljaisuudessa vai rauhallisen musiikin soidessa taustalla ? Sanotaan että hiljaisuus on kauneinta musiikkia, ja jos kokeilet sitä, pääsisikö luonnon ääniä jostain sisään ? Se vahvistaisi luontoyhteyttämme ja kuulemme silloin hyvin eri taajuuksile virittyneitä äänensävyjä. Tietämättämme alamme rentoutumaan ja koemme olomme hyväksi sillä jokaisella meillä on sisäänrakennettu yhteys luontoon.

3. TUOKSUT  Mikä on sinun voimatuoksusi joka saa aikaan hyviä tunnemuistoja ? Jos et ole varma, näinä tulevina viikon hemmotteluhetkinä on hyvä mahdollisuus löytää se kokeilemalla eri tuoksuja. Varmista jos teet parisi kanssa ettei hänellä ole hajusteallergiaa. Tuoksuja voi löytää luonnosta tai kuivayrteistä hauduttamalla niitä jalkakylpyvedessä tai voit kokeilla tuoksulyhtyä ja eteerisiä öljytippoja.

4. LÄMPÖTILA   Tarpeellinen lämmön tuntu rentoutumistilanteessa on erittäin tärkeää. Varaa huopaa tarpeeksi jaloille ja käsivarsille, sukella peitteiden alle niin että kaikki paljaat raajat ovat peiteltyinä. Rentoutuessaan ihmiskeho tarvitsee enemmän lämmikettä välttyäkseen vilun reaktioilta. Voit ottaa myös villasukat tai tossut - yleensä laattiat ovat vetoisia ja ainakin ilma lattian rajassa on kylmempää.

5. TARVIKKEET  Ota huomioon teetko hoidon itsellesi voi kokoonnutteko parin kanssa yhteiseen hoitohetkeen ja varaa tarvikkeita sen mukaan. Tarvitset yhtä henkilö kohden:

- jalkakylpyvati
- 2 rkl merisuolaa
- tuoksuainekset
- kuivauspyyhe
- jalkavoide
- somisteet 

*miten somistat jalkakylvyn ? Kävyillä/versoilla tai jollain luonnon somisteilla vai muulla tapaa. Jalkahemmottelu voisi olla kaikkia aisteja hellivä ja myös näyttää hyvälle.

Tilaa kotihoitopaketti hemmotteluun

Kokoelmat