20 vuotta eikä suotta


Maasta se pienikin ponnistaa

Hei, olen Day Spa Ruka Beauty & Wellness konseptin perustaja Sanna Juga ja nyt toiminut Rukalla ja Kuusamossa noin puolet yli 20 vuoden pituisesta urastani. Aivan ensimmäiseksi tullessani alueelle vuonna 2010 perustin kotiini Kuusamoon meikkistudion. Samalla aloitin tekemään mökkikäyntejä, hoitamaan Rukalla ja Kuusamossa vierailevia matkailijoita hotelleissa, erilaisissa matkakohteissa sekä monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.


Vuonna 2012 perustin Rukan ensimmäisen hoitolani hyvin persoonalliseen paikkaan, nimittäin "stadionin torniin" hiihtostadionin kuuluttamoon. Rakennuksen hieman rosoisesta ulkoasusta huolimatta hoitola täysin luonnon sylissä oli yhdellä sanalla: LUMOAVA. Sen jokainen sai todeta viimeistään siinä vaiheessa kun oli rohjennut astua ovesta sisään. Tosin sijainti oli syrjäinen ja vuonna 2016 minulle tarjoutui mahdollisuus muuttaa keskeisemmälle paikalle aivan Rukan kylän ytimeen. Käytin sen kortin ja tein ensimmäisen laajennukseni kauppakeskus Kumpareeseen johon saimme suunnitella, remontoida ja sisustaa hoitolan täysin oman mielemme mukaan. Se oli todella innoittavaa !

Samalla myös uudistin konseptia ja hain yhteistyöhön lisää toimijoita, ajatuksena että näin palvelutarjontamme monipuolistuu ja vetovoimaisuus lisääntyy - laajasta valikoimasta yhä useampi matkailija löytäisi jotain itselleen sopivaa.

Ajan aallon harjalla

Uudistuksen, keskeisen sijainnin ja kaikkien toimijoiden erinomaisen panostuksen tuloksena hyvinvointipalveluistamme tuli yhä suositumpia Rukalla ja liikeidea lähti lentoon todenteolla ! Elimme matkailun kulta-aikaa, Ruka-Kuusamo oli kukoistuksessaan; kotimaisia ja kansainvälisiä vierailijoita riitti, kävijämäärissä tehtiin ennätyksiä ja kansa kulutti.

Ja me palvelimme - aamusta iltaan. Tilat loppuivat kesken ja kun kysyntä kasvoi aina vain, teimme vuonna 2019 jo toisen laajennuksen avaamalla uuden hoitosalongin Rukalle. 

Hemmottelulomat
Tuotekehityksemme jatkui ja aloimme myymään hemmottelulomia. Eri palveluntarjoajien tuotteita koottiin samaan pakettiin; yöpyminen, aamiainen, illallinen ja Day Spa hoidot. Majoitusta oli myös omasta takaa saman talon huoneistosta jossa sijaitsi sauna ja day spa.

Olihan ylellistä kun hemmottelulomalaiset saivat kulkea takit ja tossut päällä sisäkautta meille hoitoihin ja saunaan.

Tummia pilviä yllämme

Kovin pitkään emme ehtineet suotuisista tuulista nauttia, sillä maailmalla levinnyt korona pandemia löysi meidänkin lintukotoon Rukalle ja Kuusamoon. Tästä koitui meille välillisiä ja välittömiä haittavaikutuksia.

Kun alkoi tuntumaan että koronasta ehkä selvitään tai ainakin että sen kanssa voi oppia elämään, maailman mullistukset jatkuivat ja alkoi Ukrainan ja Venäjän sota. 


Askel taaksepäin

Keväällä 2022 päätimme aloittaa yrityksessämme sopeuttamistoimenpiteet luopumalla toisesta liiketilastamme. Katsoimme että tässä maailmantilanteessa kahden, yhteensä 200 neliön liiketilan ylläpito meidän toiminnassamme matkailualueella voi koitua liian suureksi rasitteeksi kulurakenteelle.

Halusimme pitää hoitoloistamme ainakin toisen jotta palvelut säilyisivät Rukalla.  Valitsimme kahdesta hyvästä vaihtoehdosta kauppakeskus Kumpareessa sijaitsevan toimipisteen. Ruka Ski Chaletsin liikehuoneistoissa tapahtuvien muutostöiden myötä Kumpare osoittauitui lopulta toimivammaksi meidän liiketoiminnallemme. Katsoimme että myös sijainniltaan Kumpare tarjoaa potentiaalisen ympäristön muiden virkistys- ja hyvinvointipalveluiden joukossa.

Näin olimme asemoituneet vastaanottamaan uudenlaisen, tuntemattoman tulevaisuuden.


Onni on tässä ja nyt

Tänäpäivänä koen olevani onnekas saadessani tehdä työtä jota rakastan. Koen itseni etuoikeutetuksi että voin toimia juuri Rukalla koska tämän parempaa paikkaa ei voisi olla. Tämä pieni hoitolamaailmani, ihanat asiakkaat ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit tuottavat minulle iloa jokaikinen päivä.

Olen myös kiitollinen että sain vuosien varrella mahdollisuuden laajentaa toimintaani jo niinkin isoksi - yhden hengen hoitosopista seitsemän hoitotilan ja saunaosaston Day Spa salongiksi, ja näin senkin puolen. Ehkäpä kaikki kivet on nyt käännelty,  "puolivälistä" on hyvä jatkaa.


Day Spa vierailu on elämys

Tämänhetkinen hoitovalikoimamme on muotoutunut pitkässä ajansaatossa suomesta ja eri puolilta maailmaa vierailleiden asiakkaiden ja heidän toiveidensa mukaisesti.


Visualistin ammattiani hyväksi käyttäen olen rakentanut hoitolamiljöön ajatuksella että ympäristö tukee hyvinvointi- ja luontovaikutusta, sitä mikä niin monelle matkailijalle on se iloa ja voimaa antava asia.  Ympäristön merkitys on mielestäni erityisen tärkeässä osassa hoitola-maailmaa ja inspiroi tietenkin myös hoitajiamme. Levollisuus välittyy
tekemisestä.


Olen halunnut säilyttää toiminnassamme asiakaslähtöisen ajatuksen joka ilmenee esimerkiksi aukioloajoissa. Day Spa Ruka Beauty & Wellness hoitosalongissa voitte nauttia hoidoista myös iltaisin ja eritoten ilta- ja viikonloppuajat ovatkin olleet
suosittuja. 

Tiimissäni toimii kokeneita ja työstään innostuneita kauneuden ja hyvinvoinnin ammattilaisia jotka odottavat sinua.


Tervetuloa Rukalle !

Sanna Leena Juga

Visualisti, meikkitaiteilija, ayurvedahoitaja, horstmann diplomiterapeutti, palvelutuotteen kehittäjä (hyvinvointimatkailun EAT).

Day Spa Ruka Beauty Wellness konseptin perustaja ja yrityksen toimitusjohtaja.


Mottoni on:

"Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos"


Ensimmäinen Hoitolani Rukalla. Hoitola - taidesalonki "Ruka Green Pavilion" sijaitsi hyppyrimäen juurella stadionin tornissa. Sijainti oli hieman syrjäinen mutta paikalle houkuteltiin ihmisiä erilaisten tapahtumien avulla, joista mieleenpainuvimpia on vuonna 2012 yhteistyössä SOS-lapsikylän ja Taiteilijaseura Koillisen kanssa järjestetty hyväntekeväisyys taide-huutokauppa. Tapahtuman suojelijaksi valitsimme maakuntaneuvos Pauli Saapungin.